Kristin Westreng Aas – ny leder for SalesJobs Oslo. Utvik ser frem til å bidra som seniorrådgiver og partner.

Kristin Westreng Aas har lang bakgrunn fra salg på ledernivå i selskapene Bisnode og Kredinor, og er fra 1. januar 2022 ansatt som ny leder for SalesJobs i Oslo. «Mr. SalesJobs» i Oslo, Ken-Robin Utvik skal fortsette i selskapet som senior rådgiver og partner, og er klar for å gi fra seg kapteinsbindet. Vi tok en kaffe med dem ved inngangen av det nye året.

-Ken-Robin – Du har jobbet i SalesJobs siden den spe begynnelsen. Hva ligger bak lederskiftet, og hvordan føles det?

-Alt til sin tid heter det vel. Etter 9 år i samme rolle, så får jeg vel smake egen «medisin». I rollen som rådgiver har jeg ofte snakket med andre bedriftsledere at det kan være fornuftig å la andre slippe til om du tenker at det kan hjelpe salgsorganisasjonen å utvikle seg videre. For meg var dette et gjennomtenkt og bevisst valg. Å få en komplementær ressurs på laget som Kristin, tror jeg vil bidra til at vi utfordres til å tenke utenfor boksen og ikke agere på gamle «vaner». Det både føles riktig og er et rasjonelt valg. Etter et «all time high» år i 2021, så er vel grunnmuren solid nok for en ny leder å bygge et større hus! Det er i vekst vi bør utvikle oss, og ikke når grafen peker i feil retning.

-Og hva mener du er årsaken til SalesJobs sin fremgang og utvikling?  

-Når alt kommer til alt så handler det om at vi har vært tydelige, og har holdt oss til spesialiserings strategien om å jobbe med salgsfokuserte bedrifter. Du blir ikke «ekspert» om du ikke trener spesifikt på det du ønsker å bli god på over tid. Dette i kombinasjon av å ha de riktige folkene på laget til å skape en god salgskultur, spille hverandre gode og ha det gøy på veien har vært avgjørende.

-Kristin – Hvorfor valgte du SalesJobs?

-For meg har jobb alltid vært mer enn «bare jobb» – jeg er nok over snittet engasjert i jobben. Personer som meg må jobbe med noe de brenner for. Det inkluderer å ha tro på strategien og potensialet til selskapet – og her var det full klaff med SalesJobs. Fundamentet er dønn solid, og videreutviklingen av selskapet blir en spennende reise jeg gleder meg over å skulle bidra til.

Ikke minst var møtene med menneskene i selskapet en viktig del av beslutningen. Vi kommer til å komplettere hverandre, og gjøre både hverandre og selskapet totalt bedre.

-Hvordan er inntrykket etter en uke i lederstolen?

Jeg er imponert over kollegaene mine! At kundene er fornøyd, omdømmet godt og at vi leverer kvalitet visste jeg før jeg begynte. Når jeg ser det høye nivået av integritet, seriøsitet og grundighet skjønner jeg virkelig hvorfor.

-Og hvordan skal dere sammen bidra til SalesJobs sin utvikling fremover?

Kristin: -Vi skal fortsatt sette kvalitet høyest. Så skal vi jobbe systematisk med å skape vekst i porteføljen. Med solid fundament og gode referansekunder har vi et godt utgangspunkt for dette. Synlighet er også et stikkord – vi er den største og mest spesialiserte aktøren innen kommersiell rekruttering, og kjennskapen til merkevaren vår skal opp.

-Som seniorrådgiver og partner, hva blir dine viktigste fokus i SalesJobs fremover, Ken-Robin?

-Først og fremst vil jeg bidra til mitt ytterste å gi Kristin en god onboarding! Parallelt vil jeg fortsatt jobbe tett med trofaste oppdragsgivere, åpne flere nye dører, og ikke minst «tørre» å gjøre andre ting som kan gjøre meg til en enda bedre rådgiver. Jeg ser også fram til å samle hele SalesJobs, og feire 2021 resultatene på skikkelig SalesJobs vis.

Vi ser frem til å følge utviklingen til SalesJobs videre og ønsker de begge lykke til i nye roller.

 

Erik Nyhus, januar 2022

Del gjerne:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin