Rekordtall for SalesJobs: – I det ideelle salget er alle vinnere!

Gode selgere er god butikk, også for SalesJobs. Vi tok en sommerprat med Erik Nyhus etter tidenes beste halvår for selskapet.

– SalesJobs skal være best på å ansette rett kandidat til nettopp den stillingen som din organisasjon vil fylle, sier daglig leder Erik Nyhus. Vi står foran en fortjent sommerpause for alle ansatte. De siste seks månedene har SalesJobs hatt oppdrag i alle landets 11 fylker. Over 120 rekrutteringer er gjennomført. Omsetningen er 70 % høyere enn i normalåret 2019 – og hele 2,5 ganger mer enn i 2020, som ble sterkt preget av pandemien.

Stor etterspørsel
– Vi opplever nå rekordstor etterspørsel etter våre rekrutteringstjenester i Norge, forteller Nyhus.

– Bransjer som reiseliv, servering og underholdning har hatt det tøft under pandemien, men i mange næringer er det stor fart. Flere av våre kunder forteller at 2021 kommer til å bli et rekordår selv om vi fortsatt står i en verdensomspennende pandemi.

SalesJobs-lederen ønsker å rette en stor takk til alle kundene som har vist dem tillit. Samtidig berømmer han sine egne ansatte.

– I SalesJobs skal vi gjøre alt vi kan for å finne spennende og relevante kandidater til alle stillinger, og vi har virkelig stått på for å holde dette kundeløftet. Vi er et sterkt lag. Vi har erfarne headhuntere med lang fartstid, men også nyansatte som virkelig bidrar til festen.

 Han legger ikke skjul på at pandemien har vært krevende. I mars 2020 ble det stille i store deler av næringslivet. Børsene falt, investeringer ble trukket tilbake og bedriftene stoppet ansettelsene.

– Den første perioden med koronaviruset var både spesiell og tankevekkende, sier Nyhus.

– Mange ble permittert og mistet jobbene sine. Usikkerheten preget næringslivet, og de fleste av våre rekrutteringsoppdrag ble terminert nærmest over natta etter den første nedstengningen. Det var som å skru av en bryter.

 Nye muligheter
Men også Nyhus fikk erfare at «alt blir bra igjen». I hvert fall i SalesJobs, der halvårstallene aldri har vært mer oppløftende enn i år.

– Du må unngå å bli handlingslammet i slike situasjoner. Det finnes alltid muligheter. Derfor bestemte vi oss for å følge opp kundene tett under nedstengningen. Vi holdt jobbsøkerne informert etter beste evne. Både kunder og kandidater skulle vite at vi var der for dem.

Aktiviteten tok seg gradvis opp igjen fram mot sommeren 2020. Og nye muligheter fulgte i kjølvannet.

– Den fysiske handelen ble redusert da Norge stengte ned. Mange næringer måttet snu seg raskt og tilby netthandel. Det digitale markedet har skapt både nye yrkesgrupper og stillinger, forklarer Nyhus.

Samtidig har også SalesJobs tenkt nytt og jobbet annerledes.

– Videointervjuer i starten av rekrutteringene har vi fått mengdetrening på, men det har sine klare ulemper, kanskje først og fremst for jobbsøkerne, sier han.

– I nær samtlige av våre rekrutteringer er det uaktuelt for bedriftene å ansette noen uten å ha møtt finalekandidatene fysisk. Vi har vært på reisefot også under pandemien, blitt gode på smittevern og holdt god avstand i intervjurommene. Det skal føles trygt for alle parter.


De viktigste folka
Det store spørsmålet er om folk faktisk møtes før ansettelsene.

– Salg skjer mellom mennesker. Folk handler av folk, og ikke nødvendigvis av selskapene de jobber for. Det er vår erfaring. Og det handler om å skape tillit og bygge broer, poengterer Nyhus.

– Selgerne er de viktigste bidragsyterne i grensesnittet mellom leverandør og kunde. De er bedriftens frontlinje. De tilfører kunden merverdi og bidrar til vekst og lønnsomhet. I det ideelle salget er alle parter vinnere. Og der ligger nok noe av forklaringen på hvorfor de fleste bedrifter fortsatt ønsker å møte kandidatene fysisk.

Men også SalesJobs-sjefen vet at ulike bransjer har ulike behov.

– Det er flere eksempler på det, sier han, og trekker fram IT-bransjen og andre tekniske yrkesgrupper som eksempler.

– I jakten på ingeniører eller utviklere ansetter man gjerne lettere uten å ha møtt kandidatene fysisk. Det betyr ikke at rekrutteringen er mindre omfattende eller viktig. Vår jobb er uansett å finne riktig kandidat.

Men først er det altså ferie. Noen skal til fjells, andre til havs. Erik Nyhus skal kose seg med sine nære på familiehytta i Viksfjord utenfor Larvik. I vannkanten ligger en nyinnkjøpt kajakk.

– Vi er heldige som kan bruke Norges langstrakte land som feriedestinasjon. Det har vært et svært krevende og morsomt halvår, og nå fortjener alle folka våre en pust i bakken. Den håper jeg de bruker godt, for det blir fullt trøkk igjen i august.

Om SalesJobs:
SalesJobs Search & Selection er Norges markedsledende spesialiserte rekrutteringsselskap innen salg og markedsføring. Våre 9 hodejegere rekrutterer til kommersielle stillinger på alle nivåer over hele Norge. Vår visjon er «førstevalget for bedrifter med salgsfokus», og vårt kundeløfte er å gjøre alt vi kan for å finne spennende og relevante kandidater og med en rask og effektiv fremdrift.

 

Kontaktinformasjon:

Erik Nyhus
Daglig leder
E-post: erik.nyhus@salesjobs.no
Telefon: +47 90077882

Skrevet av: Tom Erik Andersen, Nye Linjer

Del gjerne: