Å bruke hjertet i jakten på drømmejobben!

Å bruke hjertet i jakten på drømmejobben

I Salesjobs diskuterer vi fag hele tiden, og våre ledere i Stavanger og Oslo, Linda Lillebø og Kristin Westreng Aas, diskuterte sammenhengen mellom hjertet og drømmejobben.

Hvordan finner man drømmejobben?

Mange vet ikke helt hva drømmejobben er. Og da blir det vanskelig å finne den også. Vi tenker at drømmejobben er den jobben som du ofte gleder deg til å gå til. Noe du kjenner deg genuint interessert i, og som du kjenner et stort engasjement rundt.Dermed har du også mulighet til å utmerke deg.

«Vi møter stadig personer som har bestemt seg for å satse på noe nytt og følge hjertet etter mange år i arbeidslivet, mens andre blir tvunget ut i jobbjakt av andre grunner. Selv om man føler seg ferdig med å jobbe innen en bransje eller en type stilling, betyr ikke det at alle har klart for seg hva de ønsker å gjøre videre», sier Kristin

«Når du er i prosess på en stilling som virkelig er en god match for deg – og det er helhjertet, så merker vi det. Vi fanger opp om motivasjonen er genuin eller påtatt», påpeker Linda og fortsetter «En kandidat som har et bevisst forhold til hvorfor arbeidsgiveren og rollen er riktig for ham eller henne kommer gjennom på en helt annen måte enn de som «bare har søkt en jobb».

«Det er helt sant. Og det ligger lønnsomhet i dette også. Man vil gjerne rekruttere medarbeidere som trives godt nok med ansvar og oppgaver til at de blir i stillingen i flere år. Turnover er dyrt. Dessuten er det sammenheng mellom motivasjon og prestasjon» skyter Kristin inn.

Bruk hjertet som GPS

Det kan høres veldig mykt ut, men det kan ligge god business i å velge ut i fra sine preferanser og lidenskaper.

«Du gjør det som kreves for å lykkes når du er oppriktig engasjert og interessert i det du driver med». Kristin bruker seg selv som eksempel. «Jeg er strukturert og sterk på tall og analyse, og kan gjøre en helt grei jobb i stillinger der det er viktig. Energien min derimot får jeg i møtene med andre mennesker – ikke av å jobbe med tallknusing og excelark.  Min lidenskap er mennesker og business.  Jeg kan være middelmådig og litt uinspirert i en type stilling, mens når jeg holder på med noe jeg har lidenskap for, så kan jeg være virkelig, virkelig god. Og ha det såpass gøy med det jeg gjør at det ikke føles som en plikt, men enn glede».

Linda har noen gode råd til deg som er i tenkeboksen, en konkret oppskrift på hvordan du kan bruke hjertet som GPS.

Hva gir deg energi? 

Om man trives alene foran skjermen mesteparten av tiden, eller om man helst vil ha en jobb som innebærer mye kontakt med andre er noe man bør reflektere over.

Snakk med de som kjenner deg!

Det kan være tidligere kollegaer, venner – be de si noe om når de oppfatter at du er i ditt ess. Og motsatt! 

Be andre om råd 

Samtaler med andre driver refleksjon. Det kan til og med være folk utenfor ditt nettverk som kan gi deg verdifulle perspektiver. Velg personer som tør å være konkrete.

Se til dine forbilder 

Hvem beundrer du i yrkeslivet – og hvorfor? 

Det er en nyttig øvelse for å bli kjent med sine verdier. 

Man bruker tross alt en enorm del av tiden på arbeid. Det er et privilegium å kunne holde på med noe man synes er givende, men det er ikke umulig. Og sjansen for at du utmerker deg, handler vel om livsmestring som er iboende i oss alle.

Del gjerne: