Hvordan få den rette kandidaten til å søke på stillingen!

Å tiltrekke seg de riktige kandidatene er noe av det viktigste du gjør når du skal ansette. Det hjelper ikke å være god på å rekrutteringsprosessen dersom du ikke har et godt utvalg av kandidater. Aller først må du ha tenkte godt gjennom hvilken målgruppe du skal hente kandidater fra. Det er forskjellige faktorer som tiltrekker ulike roller.

Vi i SalesJobs spesialisert oss på å rekruttere til salgsroller. Her er noen viktige tips til deg som skal søke etter selgere i renholdsbransjen.

  1. Lag en godt skrevet stillingsannonse: En klart skrevet stillingsannonse som beskriver ansvaret i rollen og hvilke kvalifikasjoner man trenger for å løse oppgaven kan tiltrekke seg de rette kandidatene. Det er lettere å søke på stillingen dersom man har et godt bilde av hva du som arbeidsgiver søker etter.
  2. Bruk passende søkeord: Bruk søkeord som er relevante for stillingen, og som kan hjelpe kandidater å finne stillingsannonsen.
  3. Markedsfør stillingen på de riktige stedene: Legg ut stillingsannonsen på relevante jobbplattformer og profesjonelle nettverk, samt i bransjespesifikke fora som Renholdsnytt.
  4. Utvid søket til passive kandidater: Undersøk om det finnes kandidater som ikke aktivt søker etter jobber, men som kan være interessert i stillingen. Dette kan gjøres ved å se på LinkedIn-profiler, tidligere jobbsøknader, eller kontakte bransjefolk.
  5. Tydeliggjør hva som gjør jobben unik: Beskriv hva som gjør jobben spesiell og hvordan den vil påvirke selskapet. Dette kan hjelpe med å tiltrekke seg kandidater som vil bli motivert av utfordringene som stillingen tilbyr.
  6. Involver dine ansatte: Be dine ansatte om å dele stillingsannonsen med sitt nettverk og sjekke om de kjenner noen som kan være passende for stillingen. Dine ansatte kan også hjelpe til med å promotere selskapet og kulturen.
  7. Vær tydelig om ansettelsesprosessen: Gi tydelig informasjon om hva kandidatene kan forvente seg i ansettelsesprosessen, slik som antall intervjuer og tidslinjen for ansettelsen. Dette kan hjelpe med å skape trygghet og gi kandidatene en følelse av hva de kan forvente seg.

Ved å følge disse tipsene kan du øke sjansene for å tiltrekke deg den rette kandidaten til stillingen.

 

Renholdsnytt

 

 

Del gjerne: